Kouzlo moderního mateřství: "...a jak jsem vyrostla!"

Článek je přiřazen k tématu týdne "Jít s davem".
Článek měl být původně o rozdílu mezi moderními matkami a tzv. lesanami. Jelikož jsem ale nabyla názoru, že navzdory teoriím, se kterými nesouhlasím (např. záležitost očkování), jsou lesany ty osvícenější a nemá cenu si z nich dělat prdel. Protože by to byla trošku nudná story.Naštěstí má každá matka po porodu obrovský pocit osvícení a uvědomuje si nesmírnou moudrost svého těla (ovšem které části, to už je na uváženou). Pak vnikají natolik osvěžující diskuze, že nejde se o to nepodělit. Seznamte se z dominantním lidským druhem: moderní matkou.

Tak se nám tu rozmohl takový nešvar. Moderní matka obsadila sociální sítě. Vylezla ze své nory dětských bazárků a začala trávit čas u média, které ji při každé novince mlaskne v kapse.

Při svém popisu vycházím z typického modelu současné moderní matky, který jsem zrekonstruovala na základě pozorování v několika maminkovských skupinkách. Jednotlivé případy se mohou mírně lišit.

Moderní matka po pár týdnech od porodu přestává kojit a dítě přechází na umělou výživu, po které dítě přibrá. Takový jev je optimální a žádoucí. Moderní matka, oproti lesaně, důsledně naslouchá doporučením lékaře a pokud se doporučení více lékařů střetávají, je zmatená a zklamaná. Porod probíhá v režii lékaře, často v leže, pochopitelně v porodnici a je doplněn o různá preventivní opatření. Moderní matka neodporuje a za použití nelegálních metod (KE) je při hladkém průběhu lékařům vděčná.

Moderní matka uspává dítě vyřváním, bez jakéhokoli kontaktu. Dítě často separuje - odděleným spaním, krmením z lahve, apod. Moderní matka nemá problém kouřit v těhotenství a obhajuje se argumentem, že je to lepší, než brát drogy...


...jiné to bagatelizují, srovnávají s čokoládou a říkají tomu "úlet". Zapálí si žváro a za pět vteřin odsoudí lesany za odpor očkování.

Moderní mamka je závislá na Facebooku. Veškerý svůj krok, prd, stejně tak krok i prd dítěte, včetně obsahu plenky, sdílí na internetu. Fotografie jsou mnohdy nedůstojného charakteru, ačkoli si autorka neuvědomuje, že by mohla dítěti do daleké budoucnosti ublížit. Vlastně si neuvědomuje žádný svůj čin, kterým by mohla dítěti do daleké budoucnosti ublížit. Bez Facebooku moderní mamča neuvaří. Když nechce uvařit šmakuládu z Mimibazaru, ptá se kamarádek ze skupiny na jejich menu. Což není samo o sobě patologické, ale smrdí to podivným mourem lenosti a otázkou, zda prostě mamce nechybí nějaké to sousedské poplkáníčko.


Moderní mamka bez Facebooku ani nenakrmí dítě. Dítě moderní mamky papá od raného věku omáčky, uzeniny, knedlíky, lepek a jiné mňamky. Ony to přece papaly taky a nic se jim nestalo. Alfa a omega diety takového mrňouse je Pribiňáček, Laksymáček, Bobík a jiné laskominy.

...hlava mu neupadla, cajk.

Moderní mamka nic nehrotí.

Jak se do toho zaplete Hnutí pro nepřirozený porod, je vystaráno.


Některé moderní mamky se stávají nutričními poradkyněmi.

Moderní mamka je vůbec takový expert na návrat kořenům. Taková visítka, chodítka a nosítka nám přece taky neublížila. Navíc si moderní mamka odpočine, může dítě zahodit odložit, aby ji neotravovalo. Navíc je to docela prča, ne?


Příspěvky moderní mamky jsou lingvistické skvosty. Moderní matky dovedou perfektně fabulovat jednoduchý proces a mají obdivuhodný smysl pro detail.


Moderní mamky jsou nesmírně kreativní. Svým břitkým smyslem pro humor vás dostanou na kolena za každé situace. Vytvářejí si vlastní anekdoty a tak vůbec - už jsem se zmínila o jejich smyslu pro fabulaci?


Autorka se domnívá, že každá sociální skupina se vyznačuje pestrostí, co se inteligence týče. Ať jsou to maminky, advokáti, policisté, blondýny, neplatiči daní, avataři, jehovisti nebo alkoholici; myslí si ale, že moderní matky by se pro zachování genofondu rozmnožovat neměly. Inu, proto jsem ještě nenakladla vejce. Jenomže někdo nám, bezdětným, co se pro dobro lidstva nerozmnožují, holt někdo na důchod vydělávat musí. A vůbec, měla bych se vrátit k plotně.

Komentáře

Okomentovat

Za každý přidaný komentář obživne jedno koťátko. Díky!